Kategóriák
Hírek Programok

Pécsi filmklub – Hat hét

A Pécsi Polgári Szalon közönsége 2023. április 12-én este, a KULTIKMOZI, a Polgári Szalon és a PTE a Családokért közös szervezésében tekintette meg a Hat hét című filmet, amely egy tinédzser gyermekének örökbeadásáról szóló drámát hozott testközelbe a résztvevők számára. A film rendezője Szakonyi Noémi Veronika és a forgatókönyv író párja Vincze Máté Arthur – első játékfilmesek – azt a kérdést boncolgatták a dokumentarista film kérlelhetetlen őszinteségével, hogy mi tud meghatározóbb lenni az életben egy szociokulturális egzisztenciális létből való kitörés karrier lehetősége vagy az anyaság vállalásának lehetetlensége egy jogszabályok által körülhatárolt világban.

A dráma a filmvászonról a szívünkbe telepedett, hisszük, nem csak hat hétre, de annál sokkal tovább, hogy úgy érezzük magunkat, mint a régi görögök, akik azért jártak színházba, hogy a katarzis érzésén keresztül jobbá válhassanak .Így történt ez ezen az estén is, mert – ha megszakad is az édesanyai szív – el kell fogadnunk az élet kényszerű valóságát, hogy a gyermek érdeke az elsődleges.

A film megtekintése után a Polgári Szalon elnöke Lengvárszky Attila beszélgetett Katona Andrea mentálhigiénés szakemberrel a Fészek Alapítvány elnökével, a film szakmai tanácsadójával.A rendezvényhez csatlakoztak a Pécsi Mami szervezésében édesanyák, édesapák és szimpatizánsok egyaránt.