Kategóriák
Hírek Programok

Áldott karácsonyt és eredményes új esztendőt kívánunk

Tisztelt Szalontársam! Kedves Pécsi Polgár!

Ebben az évben a Pécsi Polgári Szalon Elnöksége arra vállalkozott, hogy néhány mondatban megfogalmazza, mit jelent az elnökségi tagoknak a karácsony.

Olvasva a vallomásokat, átélve üzenetük tartalmát, ezekkel a gondolatokkal kívánok áldott karácsonyt és eredményes új esztendőt mindannyiunknak, a Szalontársaknak, minden Pécsi Polgárnak és minden Jóakaratú Embernek Pécs városában és azon túl is a Pécsi Polgári Szalon nevében.

Tisztelettel:

Lengvárszky Attila
elnök

Nekem a karácsony azt jelenti, hogy…
megszületik a remény bennem ilyenkor arra, hogy figyelmünk lesz egymásra, elsősorban abban, hogy elfogadjanak annak, aki vagyok, és elfogadjam én is ugyanígy a másik embert.
Ne akarjam megváltoztatni, lenézni, átkeresztelni vagy semminek tekinteni a másikat, csak egyszerűen elfogadjam őt olyannak, amilyen ott és úgy és akkor, amikor megjelenik, amikor találkozom vele. Ezt az egymás felé fordulást hívjuk az európai kultúrában szeretetnek, melynek üzenetét és tartalmát egy názáreti ácsnak a fia, Jézus hozott el nekünk 2022 évvel ezelőtt. Ha ilyenkor merünk gyermekké válni, mélyen átélhetjük a szeretni és szeretve lenni kölcsönös érzését, amely – ha jól figyelünk ilyenkor – végig kísérheti viselkedésünket és cselekedeteinket egy éven át, talán éppen a következő karácsonyig.
(Lengvárszky Attila)

Nekem a karácsony azt jelenti, hogy…
A keresztény világ legnagyobb ünnepe Húsvét, legszebb ünnepe a Karácsony.Talán azért van ez így, mert a születés sokkal emberibb és kézzelfoghatóbb, mint Húsvét misztériuma.Mégis, miért olyan nehéz megfogalmazni, hogy mit jelent nekem, nekünk a Karácsony?Lehet persze sorolni, hogy a szeretet ünnepe, a család, az ajándék, a hal, a beigli stb.De belül érezzük, hogy nem ez fejezi ki az igazi érzéseinket.Tavaly karácsonykor a családom apró népének ajándékként, mesekönyveket kerestem, ekkor akadtam rá Grecsó Krisztian gyerereknek írt verseskötetére. Ebben a kötetben egy versben találtam meg azt a két sort, ami nekem a karácsonyt jelenti:…..”

A karácsony ahhoz jön el, aki nagyon tud szeretni, 
És tudja, hogy milyen jó dolog is szeretve lenne.”
Aki ezt érzi az ünnepek alatt, ahhoz eljön a karácsony és megérzi a csodát!
(dr. Juhászné dr. Müllner Marianna)

Nekem a karácsony azt jelenti, hogy…
Vége az adventnek,a várakozásnak,az Úr eljött közénk. Öröm volt várakozni reá és most meg nagyobb öröm tudni, hogy itt van közöttünk segiteni, tanitani, bűneinket megbocsátani.
Erezzük, hogy áthat bennünket a béke, az egymás iránt érzett szeretet. És ebben a légkörben széppe válik az együttlétünk,könnyezve gondolunk a már eltávozott szerettünkre,megható a közösen mondott ima, a közösen énekelt “Mennyből az angyal”,a közös puszi, ölelés,és bizony főleg a Jézuskától kapott ajándék.
És én? Nekem ajándék a családom öröme, ünnepi hangulatának légköre. Közben arra gondolok, nekem is van köszönnivalom a megszületett Jézuskától: az életem. És enyém a legnagyobb ajándék.

(Dr. Hasznos Árpád)

Nekem a karácsony azt jelenti, hogy…
Nekem a Karácsony a családot, a szeretetet és a megnyugvást jelenti.
Számomra nincs nagyszerűbb érzés, mint a meghitt, békés együttlét a családommal. (Wollár Gabriella)

Nekem a karácsony azt jelenti, hogy…
Összegzek. Összegzem az elmúlt évet. A tanulságokat, a tapasztalásokat, a tudatosság jegyében.” Az élet egyetlen pillanat. Az elmúlt pillanatot már nem tudjuk megváltoztatni, dacolni, küzdeni ellene hiábavaló. Bármi is történt, már megtörtént. Amikor megjelenik az elfogadás, és felgyullad a tudatosság fénye, eltűnik a pillanattal szembeni ellenállás”  Robert LawsonÉs amint lezárom az összegzést, új terv is készül. A jövő terve. A következő év, a következő lehetőség. Meglátni mindenben a lehetőséget, pozitívan, tele reménnyel, és önbizalommal.Mert az élet egy csoda! Olyan csoda, amit nem érdemes elpazarolni! Nem csak létezni, de élni! Boldog, békés, örömteli ünnepeket, és egy lehetőségekben gazdag új esztendőt mindenkinek!

(Telegdi Csaba)

Nekem a karácsony azt jelenti, hogy…
A karácsony számomra a meghittséget, a bensőséget jelenti, a hitet a csodában, az élet szépségében, és abban, hogy teljesülhetnek vágyaink, ha teszünk is érte. Karácsonykor mindannyian kicsit gyermekké válunk az összes színes-szagos-fényes varázsával együtt.Számomra ez az ünnep a család összetartását jelenti féltő, óvó, törődő szeretettel.A Karácsony a szeretetről és a családról szól, hisz ilyenkor van leginkább alkalmunk találkozni és nyugodtan széles családi körben beszélgetni egymással, s valóban egymásra figyelni.
(Rabiné Kovács Eszter, titkár)