Kategóriák
Hírek Programok

A Pécsi Polgári Szalon Elnökségének köszöntője az Idősek Világnapján

A Tisztelet Okán!

Honoris Causa: a Tisztelet Okán, azaz Tiszteletbeli Doktor és Professzor. Így nevezik az egyetemeken azokat a külföldi és hazai vendég tudósokat, akiket az egyetem szenátusa – szakterületük hosszú időn át történő kiemelkedő művelése, szaktekintélyük, vagy az egyetemnek tett komoly szolgálatuk elismeréseként – méltónak talál erre a címre.

Október 1-jét az ENSZ 1991-ben az Idősek Világnapjává nyilvánította.

De kik is azok az idősek? Kiket is köszöntünk?

A 65 év felettieket? Vagy a 70 év felettieket? Talán a nyolcvanasokat és a kilencveneseket?  Uram bocsá’ a százéveseket?

Azt szokták mondani, mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Örök igazság.

Így hát köszöntsük ezen a napon azokat, akik Pécs számára, a pécsieknek hosszú időn át valamikor is kiemelkedő szolgálatot végeztek.

A Pécsi Polgári Szalon Elnöksége Honoris Causa/a Tisztelet Okán köszönti azokat, akik szakterületük hosszú éveken át tartó kiemelkedő művelésével, szaktekintélyükkel Pécsnek, a pécsieknek komoly szolgálatot tettek életükben, vagy egyszerűen csak szolgálták a pécsieket.

Honosris Causa köszöntjük őket. Mert felnézünk Rájuk. Ők azok, akiknek jó a közelében lenni. Akiknek az élettapasztalatára szükségünk van. Akiknek szükségünk van az óvó szavaira, útmutatásukra. A kezük szorítására. A simogató ölelésükre. Akik mellett jó lenni. Ők a mi Seniorjaink.

Ha valaki csak egy okra (causa) is ráismer a felsoroltak közül, az nem véletlen: magára ismert.

Az Idősek Világnapján köszönti őket a Pécsi Polgári Szalon Elnöksége.

2021. október 1.

Honoris causa/a tisztelet okán:

Lengvárszky Attila elnök

Rabiné Eszter titkár

Dr. Müllner Marianna elnökségi tag

Dr. Hasznos Árpád elnökségi tag

Wollár Gabriella pénztárnok

Telegdi Csaba elnökségi tag